Caribbean Institute | Over Ons
39
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-39,vcwb,vcwb-ver-2.9,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Over Ons

 

Maureen Silos is de oprichter en directeur van The Caribbean Institute die haar passie voor een nieuwe duurzame vorm van economische ontwikkeling en sociale rechtvaardigheid heeft omgezet in projecten om te demonstreren dat het mogelijk is om, in een klein land als Suriname, een substantiƫle bijdrage te leveren aan een ecologisch duurzame en sociaal rechtvaardige wereld.

The Caribbean Institute is bezig geweest met het ontwerpen en uitvoeren van projecten in onder andere organische groenteteelt, in het ontwikkelen van een innovatieve methode van landbouwvoorlichting, in participatory wetland management en in het ontwikkelen van methoden voor participatieve gemeenschapsontwikkeling in een multiculturele samenleving.

 

We hebben ook grootschalige voorlichtingscampagnes ontworpen en uitgevoerd, onder andere over klimaatverandering en over het behoud van biodiversiteit. Daarnaast heeft The Caribbean Institute, in het kader van een voorlichtingsproject over het belang van schoon water, handleidingen ontworpen en geproduceerd voor leerkrachten en leerlingen van scholen in Paramaribo en de districten.

Wij hebben expertise in het opzetten van duurzame waardeketens met kleine ondernemers die getraind en gecoacht worden om zich succesvol te integreren in commerciƫle markten voor hun producten.

 

The Caribbean Institute heeft expertise op het gebied van Project Management, Monitoring en Evaluatie, training en coaching van ontwikkelingswerkers, het ontwerpen en uitvoeren van effectieve bewustwordings-campagnes en het ontwikkelen van nieuwe benaderingen voor duurzame productie en consumptie.

 

Voor het uitvoeren van projecten werken wij met gespecialiseerde consultants die worden aangetrokken voor specifieke taken.

Nieuws